HISTÒRIA 

La Cursa Mar i Murtra és la insígnia del nostre grup Fondistes Blanes. És la principal activitat de totes les que organitzem i és de la que ens sentim més orgullosos. Després de 32 edicions ininterrompudes podem dir que és ben bé un classic del calendari de curses de Catalunya. Des dels primers moments, quan això de córrer era una 'rara avis' i els nostres fondistes pioners insistien any rere any en proposar fer quilòmetres als reticents veïns de Blanes i rodalies, fins a aquests darrers anys en què el running és tan massiu i la cursa s'ha consolidat arreu fins a l'extrem d'haver de limitar les inscripcions per poder garantir una organització com cal, l'esperit ha estat sempre el mateix: ajuntar persones al voltant d'una experiència tan gratificant com és el córrer de fons per la natura.  

Des de sempre, la nostra cursa ha estat de 20 quilòmetres, ni un més, ni un menys. Pensem que aquesta distància tan rodona la fa també especial i diferent i perpetua la seva essència original.  Enguany inaugurem la mitja Mar i Murtra, un recorregut de 10km, més assequible, per tal de que tothom càpiga en aquesta diada atlètica.

Quan els primers Fondistes Blanes van començar a organitzar la cursa, aprofitant que el recorregut abraçava la mar i la muntanya, els va semblar una bona idea posar-li el nom de Mar i Murtra, per la blavor del mar i la verdor dels boscos de bona part del trajecte . Aquest nom, que no inventat, ja és prou conegut en ambients botànics i de reconeguts jardins, gràcies al Jardí Botànic MARiMURTRA, un lloc obligat per visitar per qui ve a la població.

La Murtra és una planta de nom Myrtus communis (família Myrtàceae-Gènere Myrtus). El seu hàbitat són marges de torrents, tàlvegs, vessants ombrívoles, moltes vegades lligada a la vegetació forestal i a prop del mar. És un arbust emblemàtic de la cultura mediterrània, associat a moltes tradicions i costums. Els seus fruits, els murtons, són comestibles, les fulles tenen un aroma molt agradable i es poden utilitzar per a fer colònies. Les fulles son lluents i disposades per parelles, s'assemblen a altres arbusts mediterranis escleròfils però el seu olor les delata fàcilment. Floreix al principi de l'estiu fent unes flors blanquinoses que criden l'atenció en aquesta època de l'any. 

Del Mar, què us hem d'explicar que no sapigueu? Potser, tan sols, que si teniu un moment, veniu a experimentar la perfecta sintonia del mar i de la murtra tot participant a les nostres curses.

 

Fondistes Blanes 

 

Correo
Acerca de